HASZNOS OLVASNIVALÓK

 

Mi a kristály cukor? Finomított szacharóz, amelyet cukornád vagy cukorrépa nedvéből állítanak elő a növény 90 %-t alkotó rostanyagok és fehérjék teljes kivonásával.

Energiatermelés
A koenzim Q10 a mitokondriumban termelődő energia folyamatok nélkülözhetetlen anyaga. Az emberi testben az energia kilencvenöt százalékban így jön létre. A folyamatos fáradtság, levertség, kimerültség esetenként megoldható koenzim Q10 pótlással.

Életvitelünk és gyógyszerszedési szokásaink olyanok, hogy könnyen tönkre tesszük a természetes bélflóránkat, hogy színre léphessenek a kórokozók.

A Chlorella a vitaminok gazdag tárháza: magas arányban tartalmazza a B-csoporthoz tartozó vitaminokat, a C- és E-vitaminokat, biológiailag kötött ásványi anyagokat: foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot (ezek koncentrációja nagyobb, mint a többi szárazföldi növénynél) és nyomelemeket: vasat, mangánt, cinket, rezet, kobaltot.

A spirulina egyike a világ a legtáplálóbb és legkoncentráltabb szuperételeinek. A spirulina csodálatosan magas fehérje tartalommal rendelkezik, átlagosan 60%-kal, többel, mint a vörös hús, melyben mindössze 27% körüli a fehérje mennyiség. Tartalmazzák valamennyi esszenciális aminosavat, melyre az emberi szervezetnek az egészséghez szüksége van.

Kőalga

2018.07.12

A kis vörös-lilás alga rendkívül lassan nő a tengerben, csupán 1 mm-t évenként, miközben összegyűjti a tengervízben található tápanyagokat. Több, mint 70 különleges nyomelemet tartalmaz: pl.jód, szelén, cink, kobalt, réz, króm, vas, bór, mangán.

Glükomannán

2018.07.11

Az ördögnyelv (Amorphophallus konjac) egy Ázsiában őshonos növény. Közismert nevén konnyaku vagy elefánttalp, de sokan ismerik konjakgyökérként, ördögnyelvként. Az ördögnyelv az ázsiai konyhában több mint 2000 éve van jelen, különféle egészséges ételeket készítenek belőle. Legfontosabb alkotóeleme és hatóanyaga a glükomannán.

Kollagénről

2018.05.21

A kollagén egy természetes fehérje, mely az emberi szervezetben a fehérjetömeg 30%-át teszi ki. Elsősorban kötő- és támasztószövetekben található meg, de ez az egyik fontos építőanyaga a csontoknak, a porcoknak, az inaknak, a szalagoknak és a bőrnek is. A bőrfehérjék átlagos tömegének a 70%-a kollagén.