Dietetikus vagyok, nem csak túlsúlyosokkal foglalkozom!

Rólam
Rólam

Mindig is az érdekelt, hogyan élhetünk boldogan, egészségesen, vidáman. Kislány koromban is a természetes módszerekről olvastam, próbáltam a családomat is ebbe az irányba segíteni. Apukám , aki olyan betegséggel élt, ahol sokat számított hogyan él, táplálkozik, gondolkodik, tűrte a próbálkozásaimat, az új receptjeimet kóstolta, ő is bújta az olvasmányokat, az újdonságot, az alternatív megoldások híve volt. A mai napig keresem hogyan lehet szebbé, egészségesebbé, könnyebbé, boldogobbá tenni életünk.

Így kezdtem tanulni Budapesten, dietetikát, táplálkozástudományt. Majd elérkezett a pillanat , amikor úgy éreztem, nem csak a táplálkozás , amire oda kell figyelnünk. Tanácsadások során nem egyszer "puszta véletlenségből" olyan dolgokra kérdeztem rá a hozzámfordulóknál, ami a lelke egy elrejtett területéhez vezetett, amikor sokszor elsírták magukat, és innen tudtam, hogy meg kell tanulnom, hogyan tápláljuk lelkünket is. Hiszen a lélek a testen keresztül beszél hozzánk, mi az ami hiányzik, mi az ami fáj, mi az, amit másképp kellene. Így kezdtem a kineziológiai tanulmányaimat.

Nagyon sok túlsúlyos páciensem van. Sőt, jómagam is az utóbbi években többlet kilókat cipelek. Én magam is érzem, tudom milyen az amikor az étel irányít engem, és nem fordítva. Nem mindegy, hogy: azért eszem, hogy táplálkozzam, vagy azért eszem, hogy elnyomjam azokat az érzéseket, amelyekkel nem tudok szembenézni, vagy amelyek hiányoznak és ezért azt hiszem az étel is megteszi (pl.felvidít, oldja a stresszt). Én szeretem magam túlsúlyosan is, viszont tudom, hogy jobb , ha ebből leadok annyit, ami az egészségemet és a jókedvemet szolgálja. Tehát a MEGFELELŐ súllyal boldogabbak és egészségesebbek lehetünk.

Ehhez adhatok táplálkozási irányvonalat, tanácsokat, módszereket, kiegészítőket, ötleteket. Fontosnak találom felhívni a figyelmet az egészséges bélflórára, illetve annak helyreállítására, mert szinte mindannyiunknál felborul a belek harmóniája, hasznos baktériumok, idegenek száma csökken a mai életvitel velejárójaként.