Candida albicans, a felkapott "sztár"

2018.08.31

Életvitelünk és gyógyszerszedési szokásaink olyanok, hogy könnyen tönkre tesszük a természetes bélflóránkat, hogy színre léphessenek a kórokozók.

Az egyik legismertebb kórokozó a Candida albicans nevű gomba. Túlszaporodását cukrokban és gyorsan felszívódó szénhidrátokban dús étrendünk is elősegíti, mégis számára az antibiotikumos kezelés játszik szerepet leginkább az elszaporodásban. Így aztán a candida-fertőzés igen gyakori antibiotikus kezelés után, nemcsak a bélben szaporodik el, hanem a szájüregben, az orrmelléküregekben és a hüvelyben is.

Mit lehet tenni?

  • el kell venni a gombáktól a táptalajt (a gombák életéhez nélkülözhetetlenek az egyszerű szénhidrátok),
  • megfelelően kell táplálni a szervezetünk számára hasznos mikroorganizmusokat,
  • kerülni kell az élelmiszerekben előforduló, egyéb sarjadzó- és penészgombákat,
  • ha fennáll valamilyen allergia, ki kell iktatni étrendünkből az allergiát kiváltó élelmiszerféleségeket.

Tegyük egészségesebbé étrendünket, teljesen hagyjuk abba a cukros és fehér lisztes ételek fogyasztását, és étrendünk sokkal több nyers és fermentált zöldségfélével (pl.kovászos uborka) legyen gazdagabb! Óvjuk segítő baktériumainkat! Antibiotikumot csak igazán indokolt esetben szedjünk, lehetőleg célzottan és rövid ideig. Ha erre kerülne sor, már a kúra alatt kezdjük el pótolni láthatatlan barátainkat és folytassuk ezt utána is! A szájon át adott antibiotikumok az egész testben eloszlanak, de természetesen a felszívódás helyén, a vékonybélben a legmagasabb a koncentrációjuk. A probiotikumot ezért legalább három órával az antibiotikum után vegyük be! Szedjünk tehát probiotikus készítményt. Tökéletes választás a szegedi Natural Immun Controll System Zrt termékei, kiválasztáshához kérheti segítségámet, vagy konzultációt a megadott elérhetőségeimen.

A bő választékot a linkre kattintva láthatja:

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el